Mâncăruri

Penne cu pui, busuioc si sos de rosii

  1. Spălați pulpele de pui și tăiați carnea în bucăți mici.
  2. Tocați morcovul, ceapa și usturoiul cât mai fin.
  3. Într-o tigaie căliți legumele cu ulei de măsline.
  4. Adăugați carnea și prăjiți până când aceasta capătă o culoare aurie.
  5. Turnați supa de pui și amestecați. Adăugați sosul de roșii, presărați oregano și lăsați să se gătească la foc mic până când sosul începe să se îngroașe.
  6. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie în apă cu sare.
  7. Tăiați dovleceii julien și prăjiți-i în ulei de măsline. 
  8. Adăugați-i în sos și presărați busuiocul tocat mărunt, zahărul, sare și piper după gust.
  9. Scurgeți pastele și adăugați-le peste sos.
  10. Amestecați pentru a întrepătrunde aromele. Dacă sosul vi se pare prea gros, adăugați un polonic din apa în care au fiert pastele.
  11. Serviți cu parmezan și frunze de busuioc.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

penne_cu_pui_busuioc_si_sos_de_rosii.jpg

  • 500 g paste
  • 500 g pulpe de pui
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 dovlecei mici
  • 100 ml supă de pui
  • 700 ml sos de roșii
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1/2 legătură busuioc
  • 1/4 linguriță oregano
  • 1 vârf cuțit zahăr
  • sare
  • piper măcinat
  • 100 g parmezan
Pentru iubitorii de paste, vă propunem o porție consistentă și aromată.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE