1.Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Între timp, prepară sosul într-o tigaie mare. Călește ceapa și usturoiul tăiate foarte fin, apoi, când s-au înmuiat, adaugă pasta de roșii și condimentele. Dacă e nevoie, adaugă o ceașcă de apă.
2.Dă focul mic și lasă să clocotească, amestecând des. Când a fiert pasta de roșii, potrivește de sare și piper, adaugă o lingură cu ulei de măsline, pastele fierte. Stinge focul și amestecă ușor ca să se acopere pastele cu sos.
3.Pune totul într-un vas de ceramică. Adaugă roșii cherry tăiate în jumătăţi și rade deasupra mozzarella sau cașcaval. Dă la cuptor până ce se topește mozzarella.
4.Servește pastele calde, cu frunze de busuioc verde deasupra.
credit foto: © Barbara Pheby – Fotolia.com
500 g penne/rigatoni
500 g roșii cherry
200 g mozzarella
2-3 linguri cu pastă de roșii
1 fi r de ceapă verde
2 căţei de usturoi
1 linguriţă cu busuioc uscat
1 linguriţă cu oregano uscat
sare
piper
ulei de măsline
Adaugă comentariu