1. Indeparteaza coaja pepenelui si lasa-i o crusta subtire de pulpa rosie.
2. Taie apoi coaja in cubulete si pune-le intr-un bol. Dizolva sarea in 625 ml de apa, apoi toarna totul peste pepene. Acopera si lasa deoparte peste noapte.
3. Clateste pepenele sub un jet de apa rece. Pune-l intr-o cratita si acopera cu apa rece. Adu totul la punctul de fierbere, apoi micsoreaza focul si fierbe inca 10-15 minute sau pana cand pepenele se inmoaie. Opreste focul si scurge bine pepenele.
4. Pune apoi zaharul, otetul si apa care a ramas intr-o cratita noua. Leaga usturoiul si scortisoara intr-un saculet de tifon si adauga-l in cratita. Fierbe toate ingredientele la foc mic. Amesteca bine pana cand zaharul s-a dizolvat complet. Adu la punctul de fierbere si lasa apoi pe foc inca 10 minute.
5. Adauga in apa fierbinte pepenele fiert mai devreme, acopera cratita si lasa deoparte aproximativ 2 ore. Adu din nou amestecul la fierbere, lasa-l sa dea un clocot, apoi mai fierbe la foc mic timp de 20 de minute sau pana cand coaja de pepene devine translucida.
6. Indeparteaza saculetul cu usturoi si scortisoara. Pune pepenele in borcane sterilizate, adauga cuisoarele, apoi toarna siropul fierbinte. Sigileaza bine borcanele. Lasa-le sa se raceasca complet, apoi depoziteaza-le intr-un loc intunecat si racoros.
1 pepene verde
70 g sare
850 ml apa
570 g zahar tos
320 ml otet alb
6 catei de usturoi
3 betisoare de scortisoara
10 cuisoare
Adaugă comentariu