1.Tai perele în jumătăţi, le scobești de seminţe (inclusiv căsuţa lor), le presari cu puţin zahăr. Eventual, le stropești cu câteva picături de coniac.
2.Umpli scobitura cu brânză și câte ½ miez de nucă.
3.Întinzi aluatul, pui ½ pară cu faţa în jos, tai de jur împrejur. Mai tai o foaie asemănător, pe care o crestezi orizontal.
4.Acoperi para cu foaia crestată, lipești marginile aluatului cu apă și ungi cu ou bătut. Dai la cuptor 35 de minute, presari cu zahăr și servești. Caldă sau rece.
Poza principala
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
4 pere mari
100 g gorgonzola
(sau 100 g brânză de burduf amestecată cu puţin chimen)
1 ou
4 nuci
500 g aluat de foitaj
4 linguri cu zahăr pudră
Un desert usor, dar care poate sta la loc de cinste pe o masă sofisticată.
Numar de portii
4
Calorii
270
Facebook Comments
Adaugă comentariu