Decojiti perele. Separat, aduceti la fierbere, intr-o cratita, vinul, scortisoara, anasonul, zeama si coaja de lamaie si zaharul.
Micsorati focul si adaugati perele. Fierbeti pentru 10-12 minute, amestecati, apoi fierbeti in continuare inca 15 minute.
Ajutati-va de o scobitoare pentru a vedea daca perele sunt moi. Scoateti-le din lichid si lasati-le sa se raceasca. In paralel, fierbeti lichidul in continuare pana a scazut la jumatate si s-a ingrosat putin.
Asezati perele in borcane si turnati siropul. Sigilati imediat.
Poza principala
Galerie foto
10 pere tari
1 l vin rosu
2 betisoare de scortisoara
2 anason
zeama si coaja rasa de la o lamaie
375 g zahar
Pentru ca totul sa iasa perfect, perele se curata foarte delicat de coaja si se taie in doua in asa fel incat si coditele sa fie taiate in doua.
Facebook Comments
Adaugă comentariu