Home » Pericolul din alimente

Pericolul din alimente

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Gustoase, sățioase, dar uneori periculoase. Iată ce alimente se pot transforma, în anumite condiții, din prieteni în dușmani ai sănătății.
pericol.jpg

Câteodată ne simțim rău și nu știm de ce. Poate fi de vină unul dintre alimentele cu potențial alergen sau contraindicate în anumite situații. Și ambalajul te poate ”ataca”!

 

Ciocolata – o problemă pentru alergici

Cele mai agresive sunt combinaţiile de nucă şi albuş care se ascund în prăjituri, dar mai ales în ciocolată. Alergicii la latex sunt şi ei expuşi, cutiile cu bomboane de ciocolată fiind învelite în celofanuri lipite cu latex.

 

Budinca de ciocolata amaruie

 

Cofeina face rău fătului 

Femeile însărcinate care beau prea multe lichide ce conţin cofeină pun în pericol bebeluşul în prima lună de viaţă. Cofeina acţionează asupra fătului ca un drog. Când după naştere nu-l mai primeşte, acesta face  stop respirator.

 

Ficatul, interzis femeilor însărcinate 

Ficatul de vită sau pasăre conţine de 20 de ori mai multă vitamina A decât  e permis să le fie adiministrată gravidelor. Astfel fătul este ameninţat să se nască cu malformaţii.

 

Cârnaţii  roşii – culoare cu bucluc

Colorantul  E128 prezent în cârnaţii prăjiţi, hamburgeri şi care dă produselor culoarea roşie este foarte periculos pentru sănătate fiind cancerigen. 

 

Băuturile acidulate distrug  smalţul dinţilor 

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru dinţi băuturile acidulate. Virulenţa acidului pe care îl conţin este asemuită cu cea a acidului din bateria pentru maşină! 

 

Cârnați în aluat

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE