
Câteodată ne simțim rău și nu știm de ce. Poate fi de vină unul dintre alimentele cu potențial alergen sau contraindicate în anumite situații. Și ambalajul te poate ”ataca”!
Ciocolata – o problemă pentru alergici
Cele mai agresive sunt combinaţiile de nucă şi albuş care se ascund în prăjituri, dar mai ales în ciocolată. Alergicii la latex sunt şi ei expuşi, cutiile cu bomboane de ciocolată fiind învelite în celofanuri lipite cu latex.
Cofeina face rău fătului
Femeile însărcinate care beau prea multe lichide ce conţin cofeină pun în pericol bebeluşul în prima lună de viaţă. Cofeina acţionează asupra fătului ca un drog. Când după naştere nu-l mai primeşte, acesta face stop respirator.
Ficatul, interzis femeilor însărcinate
Ficatul de vită sau pasăre conţine de 20 de ori mai multă vitamina A decât e permis să le fie adiministrată gravidelor. Astfel fătul este ameninţat să se nască cu malformaţii.
Cârnaţii roşii – culoare cu bucluc
Colorantul E128 prezent în cârnaţii prăjiţi, hamburgeri şi care dă produselor culoarea roşie este foarte periculos pentru sănătate fiind cancerigen.
Băuturile acidulate distrug smalţul dinţilor
Cercetătorii de la Universitatea din Maryland atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă pentru dinţi băuturile acidulate. Virulenţa acidului pe care îl conţin este asemuită cu cea a acidului din bateria pentru maşină!
Adaugă comentariu