Home » Perisoare cu sos dulce-iute

Perisoare cu sos dulce-iute

1.Pentru sos, pune la fiert apa cu oţetul şi zahărul şi lasă până ce acesta din urmă s-a dizolvat. Adaugă pasta de ardei iuţi şi usturoiul zdrobit cât mai fin şi mai lasă 2-3 minute. Între timp dizolvă amidonul cu foarte puţină apă rece şi toarnă amestecul peste sosul dulce-iute. Ţine pe foc doar cât sosul a căpătat consistenţă. Dă deoparte.

2.Amestecă ceapa tocată fin cu carnea tocată, oul şi orezul spălat în mai multe ape reci (şi foarte bine scurs). Pune sare, piper şi cimbru, amestecă şi formează perişoare. Pune-le la fiert în apă deja clocotită în care ai pus şi o linguriţă cu sare şi ţine-le până carnea este fiartă.

3.Scoate-le într-un castron şi serveşte-le cu sos dulce-iute. 

credit foto: Thinckstock

Poza principala

perisoare_cu_sos_dulce-iute_mi.jpg

500 g carne tocată de pui/curcan

50 g orez

1 ou

1 ceapă mică

sare, piper, cimbru

 

 

pentru sos:

3 linguriţe cu pastă de ardei iute

2 căţei de usturoi

200 ml apă

3 linguri cu oţet de orez

1 lingură cu amidon

2 linguri cu zahăr tos

sare

Pentru mesele în familie, pregăteşte reţeta de perişoare cu sos dulce-iute.
Numar de portii
4-6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE