1. Amestecă pieptul de pui tocat cu orezul, oul, sare și jumătate din legătura de pătrunjel. Cu palmele umede, modelează perișoare. Pune-le la fiert în apă cu sare, dar numai în momentul în care apa a început să clocotească.
2. Încălzește laptele. Adaugă ceapa, foile de dafin, cuișoarele și nucșoara. Când laptele începe să fiarbă, dă-l de pe foc și strecoară-l.
3. Separat, topește untul. Încorporează făina și subţiază cu laptele. Pune caperele și perișoarele scurse, lasă să dea în 1-2 clocote și aromatizează cu pătrunjel.
500 g piept de pui
2 linguri cu orez
1 ou
1 lingură cu capere
1 legătură de pătrunjel
sare
Pentru sos
500 ml lapte
50 g unt
2 linguri cu făină
1/2 lingurița cu nucşoară
1 ceapă
3 foi foi de dafin
[…] Perişoare în sos alb […]