1. Spala carnea, da-o prin masina de tocat si las-o sa se raceasca în frigider. Curata si toaca ceapa si usturoiul. Amesteca carnea pâna începe sa lipeasca, adauga ceapa, usturoiul, oul, faina de hrisca si busuiocul tocat. Potriveste de sare si piper si îngroasa compozitia cu pesmet. Lasa la loc racoros.
2. Spala varza murata, stoarce-o de apa si taie marunt. Încinge uleiul, caleste ceapa ramasa pâna devine sticloasa. Adauga varza murata, rosiile, frunzele de dafin si sarea. Adauga apa si lasa sa dea în clocot.
3. Cu mâinile ude, formeaza perisoare din amestecul de carne si pune-le la fiert în amestecul de varza timp de 15 minute, pâna se fragezesc. Înainte sa fierbi sosul, îngroasa-l cu rosii proaspete tocate, în care ai adaugat piper macinat. Fierbe usor, sareaza, adauga zahar si piper dupa gust.
credit foto: Photoland/Profimedia
500 g carne macra de porc
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 ou
2 linguri de faina de hrisca
6 frunze de busuioc
300 g varza acra
1 linguri cu ulei
250 g rosii tocate (sau de la conserva)
4 frunze de dafin
250 g rosii cherry
1 ardei iute
cca 1 lingura de pesmet
zahar brun
sare
piper negru macinat
Adaugă comentariu