1.Curăţă legumele şi pune-le la fiert într-un litru şi jumătate de apă rece în care ai pus şi o linguriţă rasă cu sare.
2.Când legumele au fiert, dă deoparte, adaugă zeama de lămâie, câteva boabe de piper şi bucăţile de peşte. Acoperă şi mai lasă să fiarbă un sfert de oră.
3.Dă deoparte, ia 200 ml de supă şi las-o să se răcească. Înmoaie în supa răcită gelatina şi amestecă apoi cu restul de supă.
4.Curăţă peştele de oase şi pune-l în castronele sau într-un vas de yena. Adaugă pe lângă carne felii de morcovi şi mazăre şi supa strecurată. Lasă la rece câteva ore, până se încheagă.
credit foto: Thinkstock
1 kg peşte proaspăt (cu oase mari)
1 ceapă
3 morcovi
1 ţelină potrivită
1 pătrunjel rădăcină
1 cutie cu mazăre fină
20 g gelatină
1-2 lămâi
sare
piper boabe
Adaugă comentariu