1.Amestecă într-un castron pesmetul proaspăt, pătrunjelul toat fin, parmezanul, coaja rasă de lămâie, sare şi piper după gust. Toarnă deasupra uleiul şi amestecă bine.
2.Pune pe fiecare file de peşte amestecul de pesmet şi parmezan şi preasză bine cu degetele sau cu dosul lingurii.
3.Aşază fileurile de peşte pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-o apoi la cuptorul preîncălzit. După un sfert de oră sau după ce pesmetul a devenit crocant, scoate tava.
4.Opăreşte sparanghelul/fasolea verde în apă cu sare, pentru 3-4 minte, şi pune-o pe farfurii alături de peştele în crustă de parmezan şi pesmet. Stropeşte cu oţet balsamic după gust.
credit foto: Thinckstock
4 x 200 g file de peşte (cod, somon, peşte-spadă, rechin)
120 g pesmet proaspăt
1 legătură de pătrunjel
100 g parmezan
1 linguriţă cu coajă rasă de lămâie
1 linguriţă cu ulei de măsline
200 g sparanghel/fasole verde
oţet balsamic
Adaugă comentariu