1. Taie peștele în doua bucați. Tamponeaza-le cu un șervet curat și stropește-le cu zeama de lamâie. Așazale într-un vas termorezistent uns cu unt. Acopera cu folie de aluminiu și lasa la cuptor, la foc moderat, 20-30 de minute.
2. Între timp, curața mango și ceapa, decojește roșia și îndeparteaza semințele. Taie toate legumele în cuburi potrivite. Adauga coriandru tocat marunt și stropește cu ulei de masline și zeama de limeta.
3. Potrivește gustul de sare și lasa la rece minimum 15-20 de minute, pentru a se întrepatrunde aromele. Servește peștele alaturi de spanac tras în unt și salsa de mango.
500 g file de somon
1 lamâie
1 lingura cu unt
sare
Pentru salsa:
1 mango
1 rosie
1/2 ceapa rosie
1 legatura de coriandru (patrunjel)
1 suc de limeta (lime)
2 lingurite cu ulei de masline
sare
Adaugă comentariu