1.Curăţă peştele de piele şi taie-l în bucăţi potrivite şi asezonează-le cu puţină sare.
2.Taie mărunt frunzele de busuioc. Căleşte usturoiul tăiat fin în ulei şi adaugă apoi bucăţile de peşte. După ce au căpătat o culoare frumoasă, aurie, scoate-le într-un castronel.
3.În uleiul rămas, pune pasta de roşii, un vârf de cuţit de turmeric, vinul, caperele, măslinele, un praf de oregano, sare şi piper.
4.Lasă sosul să dea câteva clocote, adaugă şi peştele şi busuiocul şi dă deoparte după 5 minute, apoi adaugă coajă rasă de portocală după gust.
5.Serveşte peştele cu sos de capere şi măsline alături de o salată verde şi un pahar cu vin alb.
credit: Thinckstock
600 g peşte
50 g capere murate
3-4 frunze de busuioc
1 lingură cu pastă de roşii
3-4 linguri cu ulei de măsline
100 g măsline fără sâmburi
1 căţel de usturoi
100 ml vin alb
turmeric
oregano
sare, piper
coajă de portocală
Adaugă comentariu