Mâncăruri

Peste cu sos de capere si masline

1.Curăţă peştele de piele şi taie-l în bucăţi potrivite şi asezonează-le cu puţină sare.

2.Taie mărunt frunzele de busuioc. Căleşte usturoiul tăiat fin în ulei şi adaugă apoi bucăţile de peşte. După ce au căpătat o culoare frumoasă, aurie, scoate-le într-un castronel.

3.În uleiul rămas, pune pasta de roşii, un vârf de cuţit de turmeric, vinul, caperele, măslinele, un praf de oregano, sare şi piper. 

4.Lasă sosul să dea câteva clocote, adaugă şi peştele şi busuiocul şi dă deoparte după 5 minute, apoi adaugă coajă rasă de portocală după gust. 

5.Serveşte peştele cu sos de capere şi măsline alături de o salată verde şi un pahar cu vin alb.

credit: Thinckstock

Poza principala

peste_cu_sos_de_capere_si_masline_mi.jpg

600 g peşte

50 g capere murate

3-4 frunze de busuioc

1 lingură cu pastă de roşii

3-4 linguri cu ulei de măsline

100 g măsline fără sâmburi

1 căţel de usturoi

100 ml vin alb

turmeric

oregano

sare, piper

coajă de portocală

Un preparat rapid, ideal pentru o cină uşoară, foarte gustoasă şi aromată.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE