1.Unge grătarul cu ulei şi încinge-l bine.
2.Într-o pungă cu sigiliu, amestecă zeama de la o lămâie, o lingură cu ulei, sare, piper şi usturoiul pisat.
3.Pune peştele în pungă şi lasă-l la marinat măcar un sfert de oră.
4.Scoate peştele şi pune-l pe grătarul încins, rumeneşte-l pe ambele părţi câteva minute. Din când în când, stropeşte peştele cu marinada.
5.Pune salata într-un bol, stropeşte-o cu un amestec de ulei de măsline, zeamă de lămâie şi sare şi pune deasupra peştele halibut. Pune pe fiecare file câte un fir de tarhon în oţet şi serveşte peştele halibut pe pat de salată verde imediat.
credit foto: Thinckstock
4 X 200 g file de peşte halibut
2 linguri cu ulei vegetal
sare, piper în 4 culori
2 căţei de usturoi
4 fire de tarhon în oţet
ulei de măsline
zeamă de lămâie
mix de salată
Adaugă comentariu