Home » Mâncăruri » Pește la abur cu ierburi aromate pentru copii
Mâncăruri

Pește la abur cu ierburi aromate pentru copii

Peste la abur

Copilului tău nu îi place pestele? Chef Florin Dumitrescu știe secretul prin care îl vei face să-l pape!

De-a lungul timpului, pentru a-i convinge chiar şi pe cei cărora nu le place peştele să înceapă să mănânce, am descoperit următoarele: principalul motiv pentru care mulți nici nu vor să audă de pește este pentru că l-au gustat mult prea bine gătit! Iar un pește preparat astfel va fi fad, uscat şi fără gust.

Să găteşti corect un peşte este una dintre cele mai mari provocări în bucătărie. Temperatura este extrem de importantă, provenienţa peştelui este şi mai importantă, iar felul în care poate fi gătit este esenţial. De aceea, am găsit această metodă de a găti orice fel de peşte alb, pentru indiferent cât de mult timp, fără ca acesta să îşi piardă gustul sau textura.

Tot ce aveţi de făcut este să cumpăraţi un peşte de calitate, uşor gras şi cu puţine oase. Cereţi cuiva care se pricepe să îl fileteze şi, după aceea, tot procesul de a găti un peşte bun este mult mai uşor.

Încearcă și: Piure de mazăre, ideal pentru pește

Ingrediente (2 porții)

  • 2 bucăți (4 fileuri) de pește alb: doradă, lup de mare sau păstrăv
  • 15 gr cimbru
  • 15 gr busuioc
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • 4 foi de sushi nori

Mod de preparare

Ia fileul de peşte, presară sare şi piper proaspăt măcinat peste el, un fir de ulei de măsline, apoi așază bucățile pe o foaie de algă uscată (umezește alga cu puţină apă înainte).

Pune peste peşte câte o ramură de busuioc, cimbru, trei fire de pătrunjel şi două felii de lămâie.

Atenție, nu pune lămâia direct pe carnea peştelui, ci pe pieliță, altfel gustul va fi mult mai puternic pe porțiunea cu care lămâia a intrat în contact!

Rulează foaia de algă şi pune peştele într-un steamer mic de bambus timp de 30 de minute.

Aşază steamerul peste o oală cu apă. Lăsat la foc mare va produce suficienţi aburi astfel încât peştele învelit în ierburi aromate şi sushi nori să fie gătit perfect, nicidecum prea mult.

Este un mod sănătos şi corect de a găti un peşte pentru orice amator/începător într-ale gătitului.

Poftă bună!

Încearcă și: Pește dobrogean cu arpacaș 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Alina Neamtu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.