1. Preincalziti cuptorul la 220°. Amestecati zeama de lamaie cu smantana. Rupeti capetele lemnoase de la sparanghel si taiati felii din acesta folosind un curatator manual.
2. Turnati uleiul intr-o tigaie si incalziti-l timp de 5 minute.
3. Adaugati cartofii si prajiti la ochiul mijlociu timp de 10 minute.
4. Scoateti cartofii cu o spatula si lasati-i sa se scurga pe o hartie ce absoarbe grasimea.
5. Incalziti ulei intr-o alta tigaie.
6. Asezonati bine cu sare si piper bucatile de peste pe ambele parti.
7. Puneti tigaia cu uleiul incalzit pe aragaz la o temperatura potrivit-ridicata. Adaugati pestele pe partea cu piele si lasati la fript timp de 2 minute pana ce pielea devine crocanta.
8. Adaugati sparanghelul si sucul de lamaie si intoarceti pestele pe partea cealalta.
9. Reduceti temperatura si prajiti timp de 10-15 minute pana ce pestele s-a rumenit, apoi luati de pe foc.
10. Puneti cartofii inapoi pe aragaz si lasati-i sa se prajeasca pana ce acestia devin aurii si crocanti.
11. Puneti cateva bucati de sparanghel, peste si cartofi crocanti pe cate o farfurie, adaugati o lingura de smantana cu lamaie si serviti numaidecat.
500 g cambula sau orice alt peste alb, taiat in 4 bucati
zeama si suc de la 1 lamaie
125 ml smantana
170 g sparanghel
180 ml ulei de masline
2 cartofi feliati fin
sare de mare si piper negru proaspat macinat
Adaugă comentariu