1. Spală peştele şi lasă-l să se zvânte de apă. Încinge jumătate din unt şi prăjeşte peştele, puţin sărat, pe ambele părţi, până se rumeneşte, apoi stinge focul şi adaugă zeama de la o jumătate de lămâie.
2. Curăţă ceapa şi tai-o cubuleţe mici. Îndepărtează coaja de la mango şi sâmburele şi taie-l cuburi. Încinge untul rămas într-o altă tigaie şi căleşte bucăţile de mango, apoi adaugă şi ceapa şi lasă pe foc cu un capac, 2-3 minute, după care stinge focul şi adaugă zeama de la jumătatea de lămâie rămasă şi verdeaţa fin mărunţită.
3. Serveşte peştele cu sosul din tigaie, o lingură de mango şi felii de lime.
Poza principala
Galerie foto
4 peşte spadă (sau rondele de rechin)
1 mango
1 lămâie
2 lime
1 ceapă roşie
150 g unt
pătrunjel verde
sare
Uşor, rapid, dulce-acrişor, peştele astfel preparat va fi pe gustul întregii familii.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu