1. Taie carnea de curcan felii şi bate-o puţin, cu o bucată de folie de plastic deasupra şi asezonează-le cu sare şi piper alb. Lasă deoparte 20-30 de minute, timp în care curăţă ananasul şi taie-l bucăţele.
2. Spală orezul şi lasă-l să se scurgă bine. Încinge uleiul într-un wok şi pune curry-ul să se maronească un pic. Adaugă orezul şi lasă-l pe foc, amestecând continuu, până devine translucid, apoi toarnă 300 ml de apă şi sare după gust. Lasă să clocotească, apoi dă focul mic şi lasă-l să se facă, amestecând din când în când.
3. Încinge 2 linguri cu ulei într-o altă tigaie şi rumeneste feliile de carne pe ambele părţi, cât să se aurească frumos. Scoate carnea pe un platou şi păstreaz-o caldă.
4. Răstoarnă acum ananasul în tigaia în care ai fript curcanul şi prăjeşte-l puţin, un minut, două, apoi stinge-l cu o ceaşcă cu apă, adaugă smântâna şi amestecă.
5. Pune carnea pe farfurii, alături orez şi deasupra sos de ananas. Ornează pieptul de curcan si cu sos de ananas cu putin busuioc şi salată.
credit foto: Photoland/Profimedia
Truc . Cum verifici dacă anansul e bine copt? Smulgi o frunză din mijloc. Dacă iese uşor, ananasul e tocmai bun de mâncat.
Adaugă comentariu