1.Pune într-un blender migdalele, parmezanul, albușul, ¼ linguriță cu rozmarin, sare după gust și o lingură cu ulei și mixează bine. Dacă amestecul este prea uscat, mai adaugă puțin ulei de măsline.
2.taie pipetul de curcan astfel încât să obții o felie mare, acoper-o cu folie alimentară și bate-o cu ciocanul de șnițele.
3.Pune deasupra umplura de migdale și rulează. Rumenește ruloul de curcan umplut în puțin ulei și mai dă-l la cuptor pentru 15-20 minute. Între timp, pregătește un amestec de boia și diluează-l cu puțin vin.
4.Cu 10 minute înainte de a fi gata, scoate ruloul și unge-l cu amestecul de boia, iar restul de vin toarnă-l în tavă, de jur împrejurul ruloului. Mai dă la cuptor pieptul de curcan umplut pentru cel puțin 10 minute.
credt foto: Guliver/Thinckstock
600 g piept de curcan
100 g migdale
1 albuș
400 g parmezan
100 ml vin alb
rozmarin
ulei de măsline
boia iute și dulce
sare
Adaugă comentariu