Piept de pui in crusta de migdale

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și tapetați cu hârtie de copt o tavă de cuptor.
  2. Plasați într-un blender migdalele împreună cu condimentele și procesați până când aveți textura unui amestec nisipos.
  3. Transferați amestecul într-un bol și lăsați-l deoparte.
  4. Amestecați ouăle cu 1 linguriță de ulei de măsline.
  5. Feliați pieptul de pui, apoi scufundați fiecare bucată în amestecul de ouă, scuturați-o pentru a elimina excesul și treceți puiul prin amestecul de migdale și condimente.
  6. Tăvăliți puiul prin migdale până când bucata de carne este perfect acoperită.
  7. Așezați bucățile de pui în tavă și coaceți pentru 20-25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
  8. Cât timp preparatul este în cuptor preparați sosul de muștar.
  9. Amestecați iaurtul cu muștar, miere și lămâie.
  10. Agitați pentru a omogeniza amestecul și serviți alături de snițele.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

piept_de_pui_in_crusta_de_migdale.jpg

  • 150 g migdale sărate
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 linguriță paprika
  • 1/4 linguriță piper negru
  • 1/8 linguriță muștar boabe
  • 1/8 linguriță piper cayenne
  • 2 piepturi de pui, dezosate și fără piele
  • 2 ouă mari
  • 1 linguriță ulei de măsline

Pentru sosul de muștar:

  • 1 lingură iaurt grecesc
  • 2 linguri muștar galben
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 linguriță suc de lămâie
O variantă de snițel crocant, aromat și perfect pentru un aperitiv sățios. Pentru momentele în care îți este dor de un junk food.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Rețeta e excelentă și foarte ușor de preparat! 🙂
    La mine s-au lipit puțin șnițelele de hârtia de copt, data viitoare o ung cu un pic de ulei. 🙂

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE