1. Taie piepţii în două și pune-i la fiert deodată cuciupercile întregi, în apă cu sare. Adună spuma ori de câte ori e nevoie. După vreo 20 de minute de fiert, scoate pe un platou ciupercile, iar peste pui adaugă vinul și lasă să fiarbă încă 20 de minute. La sfârșit, scoate carnea pe platou și păstrează zeama.
2. Într-o altă cratiţă, încinge untul, adaugă făina bătută cu smântâna și, când se îngroașă, pune zeama în care a fi ert puiul și amestecă. Stinge focul când sosul a căpătat consistenţă. Potrivește de sare și servește puiul tăiat în felii, cu ciuperci și câteva linguri de sos.
TRUC. Dacă ai cateva frunze proaspete de salvie, călește-le puţin in unt inainte să adaugi restul ingredientelor și sosul va căpăta un gust rafi nat.
credit: © Viktor – Fotolia.com
SECRETELE GĂLUȘTELOR PUFOASE
Ca să iasă pufoase, întâi baţi bine albușul, cât să stea băţos, apoi amesteci cu gălbenușul, adaugi un pic de sare și griș (vreo patru linguri la un ou). E important să pui griș exact cât trebuie: nici prea puţin, pentru că găluștele se destramă, dar nici prea mult, fi indcă se întăresc. O altă reţetă este să adaugi peste ouă o linguriţă cu ulei și apoi încorporezi grișul. Pune găluștele în zeama clocotită imediat ce le-ai făcut; dacă le lași fi e și câteva minute, se vor întări. După ce adaugi găluștele în oală, pune o cană cu apă rece și apoi capac și lasă-le să fi arbă zece minute. Se vor umfla spectaculos.
2 piepţi de pui
100 ml vin alb
200 g ciuperci
100 g unt
2 linguri cu făină
250 ml smântână
sare
Adaugă comentariu