1.Pune zahărul într-o crăticioară adâncă și amestecă încet până se aurește. Adaugă vinul și oțetul peste caramel și continuă să amesteci cu grijă.
2.Curăță și taie ceapa solzișori. După ce caramelul s-a topit, adaugă ceapa și mierea. Amestecă continuu până se evaporă vinul și oțetul. În această etapă, solzișorii trebuie să fie roșu închis spre maroniu și să fie acoperiți de caramel.
3.Separat, taie pieptul de pui fâșii. Sărează și piperează carnea, apoi gateste-o pe o tigaie incinsa, unsa cu putin ulei.
4.Așază dulceața de ceapă pe farfurie, lângă pieptul de pui și servește lângă mingiuțe din piure de cartof tavalite prin pătrunjel verde tocat fin.
Credit foto si text: Photoland/Profimedia
Bulină: Dulceața de ceapă este o delicatesă pe care am împrumutat-o din bucătăria franceză. Are un gust special și se potrivește de minune cu foie gras, cu brânzeturile fine sau cu friptura de porc.
600 g piept de pui
4 cepe roșii
2 linguri zahăr tos
1 lingură miere
4 linguri vin roșu
2 linguri oțet
30 ml ulei de măsline
sare, piper
Adaugă comentariu