1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Asezoneaza puiul cu sare si pieper. Bate oul intr-o farfurie. Combina ierburile. Unge bucatile de pui cu ou apoi, trece-le prin ierburi. Prajeste puiul pe ambele parti in grasime. Pune bucatile intr-o tava pentru cuptor si tine-le la cuptor timp de 15 minute.
3. Curata si taie ceapa si caleste-o pana se inmoaie in putina grasime in care ai prajit carnea, fara sa lasi ceapa sa prinda culoare. Adauga usturoiul si rosiile. Asezoneaza cu otet, sare si piper si lasa sosul la fiert timp de 5 minute.
4. Curata ciupercile si taie-le cubulete. Prajeste-le putin in grasime si asezoneaza cu sare si piper.
5. Taie bucatile de pui in felii groase de 1 cm si pune-le peste sosul de rosii si toarna ciupercile deasupra. Se serveste cu cartofi fierti sau orez.
500g piept de pui fara piele si os
1 ou
3 linguri de patrunjel tocat
2 linguri de arpagic tocat
2 linguri de busuioc tocat
1 lingurita de cimbru tocat
ulei pentru prajire
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 conserva de rosii taiate
2 linguri de otet
250g de ciuperci
sare si piper
Comentariu