Piept de pui cu lămâie și dovlecei, în caz că ești în căutarea unei rețete inedite.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 lingură coajă de lămâie
- 1 lingură cimbru proaspăt tocat
- 450 g piept de pui
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper măcinat
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 dovlecei mărime medie, tăiat rondele
- 50 ml stoc pui
- cimbru tocat pentru ornat
Modalitate de preparare:
- Plasați coaja de lămâie și cimbru într-un castron mic.
- Condimentați carnea de pui cu sare și piper pe ambele părți.
- Pe o singură parte de carne distribuiți amestec de lămâie și cimbru, păstrând jumătate din cantitate pentru dovlecei.
- Încingeți uleiul într-o tigaie și așezați bucățile de carne cu amestecul de lămâie în jos. Prăjiți timp de 2 minute, apoi întoarceți-o pe partea celaltă. Mențineți carnea pe foc timp de 4 minute.
- Când carnea este gata, scoateți-o pe o placă și păstrați-o la cald.
- Într-o altă tigaie gătiți dovleceii timp de 4 minute peste care adăugați restul cantității de cimbru și stocul de pui.
- Montați pe fiecare farfurie pui, acoperit de dovlecei, presărat cu cimbru și serviți cu garnitură de cușcuș.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu