Din categoria salatelor sățioase, pentru gurmanzi dar dietetice în același timp, vă propunem o rețetă pe bază de pui și paste.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții : 4
Ingrediente:
- 200 g paste tip farfalle
- 400 g dovlecei
- 1 cățel usturoi
- 1 crenguță rozmarin
- 4 linguri ulei măsline
- piper negru măcinat
- 150 g rucola
- 150 g roșii cherry
- 2-3 linguri oțet balsamic
- 2 linguri amestec din maghiran, cimbru și pătrunjel proaspăt
- 20 g unt
- 400 g piept de pui
- 1 lingură suc lămâie proaspăt
Modalitate de preparare:
- Fierbeți pastele al dente conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Scurgeți-le de excesul de apă și lăsați-le să se răcească.
- Curățați și spălați dovleceii. Tăiați-i în felii subțiri de 1 cm.
- Zdrobiți usturoiul într-un castron.
- Tocați rozmarinul și adăugați-l peste usturoi.
- Adăugați 2 linguri de ulei de măsline și dovleceii. Amestecați șă lăsați deoparte.
- Prăjiți dovleceii într-o tigaie antiaderentă până când încep să capete o culoare aurie.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
- Transferați dovleceii într-un castron și adăugați pastele.
- Spălați frunzele de rucola și zvântați-le bine, apoi tăiați frunzulițele în bucăți.
- Spălați roșiile și tăiați-le în jumătate.
- Combinați într-un castron oțetul balsamic cu restul de ulei, sare și piper.
- Adăugați rucola peste amestecul de paste și dovlecei împreună cu roșiile și vinegreta preparată.
- Potriviți gustul cu sare și oțet dacă mai este necesar și distribuiți salata în farfurii.
- Încingeți untul într-o tigaie și adăugați pipetul de pui tăiat fâșii.
- Prăjiți la foc iute până când capătă o culoare aurie.
- Condimentați carnea cu sare și piper după gust și distribuiți-o în farfurii.
- Presărați amestecul de verdețuri și suc proaspăt de lămâie.
- Serviți preparatul imediat.
Autor: Daniela Niculi
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu