Rapid, gustos și echilibrat, piept de pui cu pesto și roșii cherry.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 4 piepți de pui, fără piele
- 3 linguri sos pesto
- 85 g mascarpone
- 4 linguri ulei măsline
- 100 g pesmet, de preferat făcut de la pâine veche de 1 zi
- 175 g roșii cherry
- 1 pumn semințe de pin
- 1 pumn frunze busuioc
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 200 de grade.
- Folosind un cuțit ascuțit faceți o mică adâncitură în fiecare piept, pentru a forma un buzunar.
- Amestecați sosul pesto cu mascarpone, apoi cu o lingură adăugați în fiecare scobitură efectuată.
- Ungeți fiecare bucată de carne cu câte 1 linguriță de ulei și asezonați cu sare și piper.
- Puneți pesmetul pe o farfurie și treceți pieptul de pui prin acesta.
- Montați bucățile de carne într-un vas termorezistent uns cu unt, împreună cu roșiile cherry.
- Stropiți preparatul cu ulei.
- Introduceți vasul în cuptor și coaceți timp de 20-25 de minute.
- Adăugați nucile de pin cu 2 minute înainte de a fi gata.
- Presărați busuioc înainte de servire.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu