-se condimenteaza cu sare si scortisoara si se tavalesc prin nuca macinata exact cum se face la snitele prin faina
-se ia o bucata in mana, se pune o pruna* intr-un capat si se ruleaza dupa care se sigileaza cu o scobitoare. Procedati asa pana terminati toate fileurile. Daca mai este necesar mai tavaliti o data bucatile de carne prin nuca macinata
-se pun bucatile de carne intr-o tava in care s-a pus un pahar de supa de pui** sau apa, se picura ulei de masline peste carne si se sigileaza tava cu capac
-se da tava la cuptorul incins la 200 grade Celsius cam 15 minute dupa care se scoate capacul, se insiropeaza cu sosul lasat, fiecare bucata de carne si se mai lasa in cuptor cam 10-15 minute
Sosul
Nucile taiate se prajesc intr-o tava dupa care se adauga sucul de portocala si se lasa sa fiarba aproximativ 5 minute, se dauga smantana si se mai lasa sa dea un clocot si gata sosul
Pieptul de pui se serveste impreuna cu sosul de nuca si compotul de afine negre, care este de fapt cireasa de pe tort, completeaza foarte bine acest meniu.
*prunele confiate folosite de mine au fost destul de moi si nu necesitau hidratare. In caz ca aveti prune foarte uscate sa nu uitati sa le si hidratati in suc de portocale
**se poate face foarte repede putina supa de pui, in timpul pregatirii fileurilor. Oasele si pielea de la piept le puneti repede la fiert intr-o craticioara si asa gustul mancarii va fii mai aromat.
– 1 piept de pui
– prune confiate cam 100 g
– nuca macinata cca 2 cani
– sare
– scortisoara
Sos:
– nuca taiata o cana
– 100 g smantana
– 100 ml suc de portocale proaspete
Garnitura:
– compot de afine negre (sau ceva in genul acesta)
Comentariu