1. Spală smochinele în apă rece (cu grijă să nu se zdrobească) și, cu un cuțit ascuțit, crestează-le la codiță în formă de cruce. Așază-le într-o formă termorezistentă tapetată cu hârtie de copt.
2. Stropește-le cu oţet balsamic, iar în crestături, pune puțin unt și cimbru proaspăt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, vreo 20 de minute. Din când în când, stropește-le cu sosul strâns în tavă. Cu cinci minute înainte de a opri focul, adaugă mierea.
3. Separat, taie carnea în patru bucăţi măricele, condimentează-le cu sare și piper, rumenește-le pe grătarul încins. Așază bucățile de carne pe mixul de salată și frunze de pătrunjel. Pune felii de smochine, iar înainte de servire, stropește pieptul de pui cu sosul din tavă strecurat.
mix de salată
cimbru
sare
piper
Pentru sos:
8 smochine
1/2 linguri oțet balsamic
50 g unt
4 linguri cu miere
Adaugă comentariu