Home » Piept de pui cu sos de smochine

Piept de pui cu sos de smochine

1. Spală smochinele în apă rece (cu grijă să nu se zdrobească) și, cu un cuțit ascuțit, crestează-le la codiță în formă de cruce. Așază-le într-o formă termorezistentă tapetată cu hârtie de copt.

2. Stropește-le cu oţet balsamic, iar în crestături, pune puțin unt și cimbru proaspăt. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, vreo 20 de minute. Din când în când, stropește-le cu sosul strâns în tavă. Cu cinci minute înainte de a opri focul, adaugă mierea.

3. Separat, taie carnea în patru bucăţi măricele, condimentează-le cu sare și piper, rumenește-le pe grătarul încins. Așază bucățile de carne pe mixul de salată și frunze de pătrunjel. Pune felii de smochine, iar înainte de servire, stropește pieptul de pui cu sosul din tavă strecurat.

 

Rulouri de pui

Poza principala

piept_de_pui_cu_sos_de_smochine_mica.jpg

1 piept de pui

mix de salată

cimbru

sare

piper

 

Pentru sos:

8 smochine

1/2 linguri oțet balsamic

50 g unt

4 linguri cu miere

 

Salată cu pui și ciuperci

Aparent sofisticata, reteta de piept de pui cu smochine se prepara usor, este deosebita si plina de aroma si savoare.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.