1. Încălzeste cuptorul la circa 160 de grade.
2.Asezonează carnea de pui cu sare si piper negru proaspăt măcinat, apoi aşezi bucățile de pui cu pielea în partea de sus într-o tigaie termorezistentă, în cuptorul încălzit la temperatura menţionată. Lasă tigaia în cuptor până când pielea capătă o culoare auriu-maronie. Adaugă apoi ceapa verde şi zahărul pudră în tigaie. Întoarce bucățile de pui de pe o parte pe alta până când carnea este complet pătrunsă. Scoate-o din cuptor şi las-o să se odihnească timp de cinci minute.
3. Pune cartofii într-o cratiţă și fierbe-i timp de zece minute, până când se înmoaie. După aceea scurgi apa.
4. Adaugă arpagicul peste cartofi şi asezonează, după gust, cu sare şi piper negru (de preferinţă proaspăt măcinat) şi lasă puţin amestecul să stea.
5. Topește untul într-o tigaie de teflon, în care prăjești ciupercile timp de 1-2 minute, adăugând puţină sare şi piper.
6. Pune ciupercile peste cartofi, iar după aceea poţi să adaugi şi ceapa tocată . După ce reduci temperatura cuptorului, adaugi apoi întreg amestecul peste piepturile de pui, împreună cu usturoiul sălbatic tocat mărunt. Pune acum în tigaie şi brânza de vaci. În momentul în care amestecul începe să fiarbă, scoate tigaia din cuptor şi serveşte-o fiebinte.
Foto: freeskyline- eu.fotolia.com
2 bucăţi de piept de pui fără os, cu piele
1 lingură ulei de masline
6 cepe verzi, curăţate şi mărunţite
jumătate de lingurită de zahăr pudră
6 cartofi noi, tăiaţi pe lungime
1 buchet de arpagic proaspăt, tocat mărunt
sare si piper negru, proaspăt măcinat:
50 g de unt
200 g de ciuperci sălbatice, curăţate şi tăiate mărunt
4 cepe roșii, tocate mărunt
200 mg de brânză de vaci 8 cozi de usturoi sălbatic, tocate fin
Adaugă comentariu