Home » Piept de pui in sos mascarpone

Piept de pui in sos mascarpone

  1. Pentru început preparați sosul. Tocați ceapa și usturoiul și puneți-le în ulei de măsline la foc potrivit.
  2. Turnați vinul și lăsați pe foc până când lichidul s-a evaporat pe jumătate.
  3. Încorporați brânza mascarpone și laptele. Amestecați pentru a omogeniza.
  4. Aduceți sosul în punctul de fierbere și lăsați-l pentru încă 2 minute după care asezonați cu sare și piper.
  5. Presărați carnea cu sare și piper și prăjiți-o la foc iute.
  6. Adăugați usturoiul tocat mărunt, roșiile tăiate pe jumătate și imediat după aceea adăugați sosul de mascarpone.
  7. Decorați cu frunze proaspete de busuioc și serviți.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

pui_cu_sos_mascarpone.jpg

  • 800 g piept de pui
  • 300 g roșii cherry
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 5 frunze de busuioc
  • sare
  • piper măcinat

Pentru sos:

  • 500 g brânză mascarpone
  • 250 ml lapte
  • 100 ml vin alb
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper alb după gust
Preparat savuros și aromat în 20 de minute timp de preparare.
Numar de portii
4
Facebook Comments