1.Curăţă spanacul frunză cu frunză și opărește-l în apă cu sare câteva minute, apoi lasă-l la scurs. Toacă grosier spanacul când s-a răcit, amestecă-l cu untul frecat, parmezanul și pesmetul.
2. Taie piepţii pe jumătate, crestează-i pe mijloc, sărează-i și presară puţină boia. Unge cu gorgonzola pe interior, într-un strat mai gros, apoi adaugă o lingură cu spanac.
3. Prinde cele două părţi cu o scobitoare. Încinge ulei într-o tigaie și prăjește piepţii de pui pe ambele părţi. Scoate-i pe un șervet de hârtie pentru a se scurge grăsimea.
4. Spală dovlecelul și roșiile, feliază-le și frige-le pe grătarul încins câteva minute. Pune-le pe farfurie, stropește-le cu puţin ulei, zeamă de lămâie și un strop de sare, iar deasupra, pune câte o bucată de pui tăiată pe lăţime, rozmarin și câteva măsline.
SECRET. Poţi să renunţi la gorgonzola, dar pregătește umplutura de cu seară. Freacă 100 g de unt până devine cremă, apoi adaugă spanacul scurs, parmezanul și puţină zeamă de lămâie. Pune totul într-o folie și rulează astfel încât să obţii un baton subţire. Dă la congelator, iar înainte de prăjire, porţionează batonul în patru și pune câte o bucată în fiecare piept de pui.
2 bucăți de piept de pui
300 g spanac
1 lingură cu unt
200 g gorgonzola
1 dovlecel
2 roşii
1 lingură cu parmezan
1 lingură cu pesmet
1 lingură cu măsline
rozmarin
boia dulce
zeamă de lămâie
ulei
sare
Adaugă comentariu