1. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Amesteca toate ingredientele pentru marinata intr-un castron. Pune pieptii de rata intr-o punga inchisa si toarna marinata deasupra. Marineaza carnea peste noapte.
2. Incalzeste o tigaie goala pana se infierbanta foarte tare si prajeste rata pe ambele parti.
3. Pune rata intr-o tava la cuptor timp de 10-15 minute pana e bine facuta. Scoate-o si las-o afara timp de 5 minute inainte sa o feliezi subtire.
4. Pune marinata intr-o tigaie si las-o sa fiarba pana devine sos.
5. Pune o felie de castravete intr-o lingura chinezeasca de supa, pune o bucata de piept de rata deasupra, pune putin sos in centru si decoreaza cu cateva felii de creson. Se serveste imediat.
1 lingurita de praf chinezesc picant cu 5 arome
2 linguri de ulei de susan
5 linguri de sos Hoi Sin de buna calitate
3 linguri de zahar brun
5 linguri de apa
1 lingura de sos de soia
4 piepti de rata cu piele
24 de felii de castravete, subtiri cat o moneda
2-3 fire de creson
Adaugă comentariu