1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
2. Taie coaja de pe portocale cu un curatator de cartofi si feliaza coaja in fasii subtiri ca taiteii. Fierbe coaja in apa cateva minute si scruge-o. Stoarce sucul din portocale.
3. Curata si taie ceapa si caleste-o in ulei. Adauga ghimbirul, coaja de portocale, sucul, apa si cubul de supa si lasa la fiert timp de 5 minute. Asezoneaza cu miere.
4. Cu un cutit ascutit indeparteaza pielea de pe rata. Asezoneaza pieptul de rata cu sare si piper si prajeste-l pe toate partile in ulei.
5. Pune bucatile de carne intr-o tava de copt. Tine la cuptor timp de 5-10 minute. Taie pieptul in fasii subtiri si serveste cu sos si legume fierte.
4 bucati piept de rata
sare si piper
grasime
Sos
2 portocale
1/2 ceapa
ulei
1 lingura de ghimbir proaspat ras
200ml de apa
1 cub de concentrat de supa
1-2 linguri de miere lichida
Adaugă comentariu