Desertul ideal pentru petrecerile de neuitat.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 păstăi de vanilie cu semințele extrase
- 100 g zahăr pudră
- 8 frunze de busuioc
- 4 piersici tăiate în jumătate și cu tot cu sâmbure
- 200 ml vin spumant
- frunze de busuioc pentru ornat
Pentru crema de vanilie:
- semințele de la 1 păstaie de vanilie
- 100 g mascarpone
- 100 ml frișcă
Modalitate de preparare:
- Puneți păstăile de vanilie, semințele și zahărul într-o cratiță cu apă 200 ml și aduceți în punctul de fierbere la foc mediu.
- Când începe să fiarbă, adăugați busuiocul și piersicile.
- Amestecați timp de 2-3 minute, până se înmoaie, apoi se pune un capac pe tigaie, se stinge focul și se lasă piersicile să se răcească în oală.
- Când s-au răcit se toarnă în vinul spumant și se lasă timp de 10 minute.
- In timp ce fructele se marinează, bateți vanilia, mascarpone și frișca împreună.
- Serviți piersicile într-un bol cu sirop din belșug.
- Finalizați cu o lingură de cremă și câteva frunze de busuioc.
- Dacă nu doriți crema de mascarpone, se potrivesc la fel de bine cu înghețată de vanilie sau consumate ca atare.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu