Spala bine toata carnea, apoi pune-o la fiert in apa rece, la foc mic. Umple oala cu apa si las-o sa scada incet. Dupa o ora, adauga legumele curatate si intregi, piperul si sarea. Piftia este gata cand carnea se desprinde de pe os, cam dupa 4 ore.
Cand carnea e fiarta, se strecoara. Da zeama la rece pentru jumatate de ora, cat sa se stranga grasimea deasupra. In felul acesta, vezi usor si daca zeama este legata bine sau mai trebuie sa scada. Ia toata grasimea cu o lingura, pune din nou zeama la incalzit si adauga usturoiul pisat, da intr-un clocot, apoi strecoara din nou zeama.
Aranjeaza in vase carnea si toarna zeama peste ea. Da piftia la rece.
Revista BUCATARIA DE AZI
1/2 cap de porc
2 picioare de porc
500 g pulpa de porc
1 mana buna cu sorici feliat
1 morcov
1 ceapa
1 capatana de usturoi
piper boabe, sare
Adaugă comentariu