Vegetarian & vegan

Pilaf cu mazare si ciuperci

Text
Pilaf cu mazare si ciuperci
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
pilaf_cu_mazare_si_ciuperci_mg_9439_.jpg

Ingrediente

250 g orez
500 g mazăre verde sau congelată
500 g ciuperci
2 cepe
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 gălbenuș
2 linguri ulei
2 linguri unt
1 lingură unt sau margarină pentru tavă
sare
piper

Mod de preparare

Fierbi morcovul, pătrunjelul și ceapa, într-un litru de apă cu puțină sare, apoi strecori legumele și le lași să se răcească. În apa rămasă, pui la fiert mazărea. Când e gata, o strecori și o lași să se răcorească. Tai morcovii bețișoare, iar ceapa și pătrunjelul mărunt.

Alegi orezul, îl speli și îl fierbi cu 750 ml apă și un praf de sare. Îl amesteci apoi cu mazărea, morcovul, ceapa, pătrunjelul, gălbenușul și uleiul. Pui compoziția într-un vas termorezistent în formă de coroniță, uns cu margarină și dai la cuptor pentru 15 minute.

Cureți și speli ciupercile, apoi le tai cuburi și le călești cu unt, la foc mic, timp de 10-15 minute. Sărezi și piperezi după gust, apoi stingi focul. Răstorni plaful cu mazăre pe un platou rotund, iar în golul din mijloc aranjezi ciupercile.
Sfaturi:

Dacă folosești mazăre congelată, decongeleaz-o într-un vas cu 1 linguriță de unt și ap în strat de 1-2 cm. Lași să fiarbă la foc mic, sărezi și adaugi 1 linguriță de zahăr. Când pui ciupercile la călit adaugă câteva picături de zeamă de lămâie.

Separă piciorușele de pălăriile ciupercilor și călește-le în unt împreună cu 1/2 ceapă și 1/2 legătură mărar fin tocat.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE