1.Într-un vas cu fundul mai gros, încinge o linguriță cu unt. Rumenște apoi carnea de pui tăiată potrivit și scoate-o la final într-un castronel (păstrează-l la cald).
2.Sotează în grăsimea rămasă ceapa, morcovul ras, roșiile date pe răzătoare și adaugă supa. Adu la temperatura de fierbere și pune orezul spălat în mai multe ape reci.
3.Redu intensitatea flăcării, acoperă și lasă 6-8 minute și pune bucățile de pui. Lasă să mai fiabă până lichidul este aproape absorbit de orez. Sărează și pipărează după gust și stinge focul.
4.Servește după câteva minute cu semințe de rodie presărate deasupra și, eventual, pătrunjel verde tocat mărunt.
credit foto: © cook_inspire – Fotolia.com
400 g carne de pui
250 g orez
600 ml supă de legume/pui/apă
1 ceapă tocată mărunt
1 morcov
4-5 roșii
semințele de la o ½ rodie
sare, piper, unt
pătrunjel verde (opțional)
Adaugă comentariu