1. Călește ceapa tocată în uleiul încins și când a căpătat o culoare aurie, adaugă morcovii tăiați rondele. Amestecă să nu se prindă și lasă pe foc 5 minute. Pune apoi prazul și roșiile tăiate și mai lasă pe foc până încep să se înmoaie legumele.
2. Adaugă un praf de sare, cât să prindă gust, și toarnă 200 ml de apă. Când a dat primul clocot, adaugă orezul, amestecă și lasă 20 de minute sau până orezul a înflorit.
3. La final, pune sucul de lămâie, potrivește gustul de sare și piper și presară verdeață (pătrunjel/mărar) mărunțită. Servește aceasta tocănița de legume imediat ce s-a răcorit ușor sau chiar rece.
Poza principala
Galerie foto
4 fire de praz
90 g orez
2 morcovi
2 roșii
1 ceapă
5 linguri cu ulei de măsline
1 lămâie
sare
piper
verdeață
O tocăniță de praz ușoară și rapidă, pe care o poți servi fie ca fel principal, fie garnitură lângă o friptură sau de ce nu in perioada postului.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu