Piure fin și cremos, o garnitură minunată.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 3-4
Ingrediente:
- 2 bulbi de fenicul medii
- 750 ml lapte integral
- sare
- piper măcinat
- 30 g unt nesărat
Modalitate de preparare:
- Puneți într-o oală mică feniculul și laptele.
- Aduceți aproape în punctul de fierbere, apoi reduceți focul la mic și lăsați să fiarbă în clocote mici.
- Acoperiți și fierbeți până când feniculul este moale, timp de 20-25 de minute.
- Strecurați printr-o sită și păstrați lichidul.
- Pasați feniculul și un sfert din lichidul păstrat într-un blender și pasați la viteză mare timp de 4 minute, până când se omogenizează.
- Mai adăugați lichid cu lingura și continuați să pulsați până la obținerea unei texturi omogene.
- Transferați într-o sită fină așezată deasupra unui castron și presați cu o spatulă de silicon pentru a extrage cât mai mult piure.
- Spălați sita și turnați din nou piureul, apoi lăsați-l la scurs circa 1 oră și jumătate.
- Transferați piureul într-un vas pentru a putea reîncălzi, încorporați untul și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu