Piureul de cartofi, o garnitură banală pe care o poți transforma într-o explozie de arome cu usturoi și rozmarin.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 180 ml smântână cu conținut ridicat de grăsimi
- 1-2 linguri frunze rozmarin verde
- 125 g unt nesărat
- 1 kg cartofi
- 2 căței de usturoi curățați
- sare grunjoasă
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Amestecați smântâna împreună cu rozmarinul într-o crăticioară și dați amestecul în clocot, apoi luați vasul de pe foc și lăsați la infuzat timp de 30 de minute.
- Strecurați amestecul printr-o sită fină și spălați vasul, apoi turnați smântâna din nou în același recipient.
- Adăugați untul și încălziți la foc mediu până când se topește. Acoperiți și păstrați amestecul cald.
- Fierbeți cartofii într-o oală cu o cantitate suficientă de apă și sare.
- Adăugați usturoiul și lăsați la fiert aproximativ 15 minute.
- Scurgeți cartofii de excesul de apă și treceți-i printr-o presă sau pasați cu un dispozitiv de pasat.
- Încorporați amestecul de smântână cu unt și asezonați cu sare și piper.
- Serviți piureul cald.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu