1. Fierbe conopida ruptă în buchețele în apă cu sare. După 10-12 minute, scoate conopida cu o sită și pune-o într-un castron.
2. Cu furculița sau cu instrumentul pentru piure, zdrobește copida cât de fin îți dorești.
3. Adaugă telemeaua rasă și parmezanul, 50 g unt și diluează cu laptele călduț. Potrivește gustul de sare și piper alb.
4. Unge cu unt formele individuale de copt și tapetează-le cu pesmet. Toarnă piureul și presară deasupra brânza cheddar rasă.
5. Dă la cuptor până capătă o crustă apetisantă. La final, dacă dorești un gust și mai pregnant de brânză, rade deasupra puțin cașcaval.
1 conopidă mare
100 g brânză telemea
50 g parmezan
50 g brânză cheddar
100 ml lapte cald
50 g unt + 1 linguriță pentru uns
cașcaval ras (opțional)
pesmet
sare
piper alb
Pui infasurat in bacon cu piure de conopida
Adaugă comentariu