Dovleacul, gustos nu doar în plăcintă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2
Ingrediente:
- 1 kg dovleac plăcintar, curățat de coajă și fără sâmburi, tăiat în cuburi
- sare
- piper măcinat
- 60 g unt nesărat
Modalitate de preparare:
- Într-o oală de mărime medie adăugați o cantitate suficientă de apă, sare și dovleacul.
- Dați în clocot, reduceți focul și lăsați dovleacul să fiarbă pentru 15 minute, până când se înmoaie foarte bine.
- Strecurați și scurgeți dovleacul de excesul de apă.
- Plasați din nou dovleacul pe foc pentru 1-2 minute, în oala fără lichid.
- Transferați dovleacul în blender și pulsați la viteză mare pentru 2 minute, adăugând untul.
- Pulsați până când se omogenizează.
- Asezonați cu sare și piper și serviți cald.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu