Home » Piure de gutui si pere

Piure de gutui si pere

  1. Tăiați gutuile în cuburi și opăriți-le pentru 3-4 minute. 
  2. Scurgeți fructele de excesul de apă și lăsați-le deoparte. 
  3. Într-un vas aduceți în punctul de fierbere apa cu zahărul pudră și zeama de lămâie.
  4. Când începe să fiarbă adăugați gutuile și lăsați-le să clocotească pentru 10-15 minute.
  5. Adăugați perele tăiate în cuburi mici și ghimbirul.
  6. Lăsați să fiarbă împreună pentru încă 10 minute.
  7. Pasați fructele cu un blender sau serviți ca atare alături de fripturi sau topping la prăjituri.

  Credit Foto: Fotolia/ HLphoto

Poza principala

gutui_si_pere.jpg

  • 1 lămâie
  • 1 kg gutui
  • 700 g pere
  • 600 ml apă
  • 100 g zahăr pudră
  • 70 g ghimbir confiat
  • jumătate linguriță scorțișoară

 

Cauți o garnitură elegantă pentru friptură? Ce spui de această combinație din gutui și pere?
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE