- Tăiați gutuile în cuburi și opăriți-le pentru 3-4 minute.
- Scurgeți fructele de excesul de apă și lăsați-le deoparte.
- Într-un vas aduceți în punctul de fierbere apa cu zahărul pudră și zeama de lămâie.
- Când începe să fiarbă adăugați gutuile și lăsați-le să clocotească pentru 10-15 minute.
- Adăugați perele tăiate în cuburi mici și ghimbirul.
- Lăsați să fiarbă împreună pentru încă 10 minute.
- Pasați fructele cu un blender sau serviți ca atare alături de fripturi sau topping la prăjituri.
Credit Foto: Fotolia/ HLphoto
Poza principala
- 1 lămâie
- 1 kg gutui
- 700 g pere
- 600 ml apă
- 100 g zahăr pudră
- 70 g ghimbir confiat
- jumătate linguriță scorțișoară
Cauți o garnitură elegantă pentru friptură? Ce spui de această combinație din gutui și pere?
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu