Oferă-i celui mic o garnitură delicioasă și colorată.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 800 boabe mazăre
- 1 lingură ulei măsline
- sare grunjoasă
Modalitate de preparare:
- Pregătiți o oală cu 2 l de apă și cu 1 linguriță de sare grunjoasă.
- Când atinge punctul de fierbere adăugați boabele de mazăre.
- Fierbeți aproximativ 5 minute până când mazărea se înmoaie și prinde culoarea verde.
- Transferați mazărea într-un bol cu apă și gheață, păstrând o cană de lichid în care a fiert.
- Scurgeți mazărea din bolul cu gheață.
- Transferați mazărea într-un blender, iar în timp ce pasați adăugați uleiul de măsline în fir subțire și continuați să pulsați timp e 2 minute până când se obține consistența unui piure fin.
- Completați cu lichid de la fierbere atât cât este necesar pentru a avea consistența dorită.
- Pentru un piure fin și elegant, treceți-l printr-o sită presând cu o spatulă de silicon.
- Serviți piureul cald.
Credit Foto:123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu