Pregătește cea mai gustoasă garnitură pentru un pește alb: un piure de mazăre, gata în 20 de minute!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (4 porții)
- 4 fire ceapă verde
- 1 cub unt
- 1 salată verde mică, tocată
- 250 g mazăre congelată
- 1 buchet mentă
- 1/2 pahar vin alb
- 5-6 linguri smântână
- 3 linguri vin alb
- 100 ml ulei măsline
Modalitate de preparare
- Mărunțiți ceapa și căliți într-o tigaie cu unt.
- Se adaugă frunze de salată, mazărea, jumătate din mentă, vinul alb și un pic de sare și piper.
- Se acoperă și se fierbe ușor timp de 10 minute.
- Se amestecă smântâna, apoi pasați până la omogenizare.
- Se toacă marunt frunzele de mentă rămase. Se adaugă oțet, apoi se încorporează uleiul. Asezonați după gust.
- Gătiți peștele după bunul plac și serviți cu piure de mazăre și vinegretă de mentă.
Poftă bună!
Încearcă și: Chiftele de pește cu dressing de anșoa. Rețeta lui Gordon Ramsey
Încearcă și: Pește alb cu sos de roșii
Sursă foto: iStock
Facebook Comments
Adaugă comentariu