Mâncăruri Vegetarian & vegan

Piure de mazăre, ideal pentru pește

piure de mazare

Pregătește cea mai gustoasă garnitură pentru un pește alb: un piure de mazăre, gata în 20 de minute!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente (4 porții)

  • 4 fire ceapă verde
  • 1 cub unt
  • 1 salată verde mică, tocată
  • 250 g mazăre congelată
  • 1 buchet mentă
  • 1/2 pahar vin alb
  • 5-6 linguri smântână
  • 3 linguri vin alb
  • 100 ml ulei măsline

Modalitate de preparare

  1. Mărunțiți ceapa și căliți într-o tigaie cu unt.
  2. Se adaugă frunze de salată, mazărea, jumătate din mentă, vinul alb și un pic de sare și piper.
  3. Se acoperă și se fierbe ușor timp de 10 minute.
  4. Se amestecă smântâna, apoi pasați până la omogenizare.
  5. Se toacă marunt frunzele de mentă rămase. Se adaugă oțet, apoi se încorporează uleiul. Asezonați după gust.
  6. Gătiți peștele după bunul plac și serviți cu piure de mazăre și vinegretă de mentă.

Poftă bună!

Încearcă și: Chiftele de pește cu dressing de anșoa. Rețeta lui Gordon Ramsey

Încearcă și: Pește alb cu sos de roșii

 

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE