Perfect alături de un mușchi de vită sau porc, acest piure cremos aduce o notă de eleganță oricărei fripturi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente:
- 800 g țelină (una mare)
- sare
- piper măcinat
- 250 ml lapte integral
- 50 g unt nesărat
Modalitate de preparare:
- Puneți țelina într-o oală de mărime medie și acoperiți-o cu apă rece.
- Adăugați sare și dați în clocot, apoi lăsați la foc mic.
- Fierbeți țelina la foc mic pentru 15 minute, oână când este moale.
- Scurgeți excesul de apă.
- Încălziți laptele și untul într-o cratiță.
- Mențineți pe foc până când untul se topește.
- Pasați țelina împreună cu amestecul de lapte și unt într-un blender.
- Pulsați timp de 2 minute până când se omogenizează.
- Treceți piureul printr-o sită, presând cu spatula de silicon pentru a obține un piure cât mai fin.
- Asezonați cu sare și piper după gust.
- Serviți cald.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu