1.Pentru blat, amestecă zahărul cu drojdia și dizolvă treptat cu apa călduță. Lasă să crească 20 de minute.
2.Toarnă maiaua peste făina cernută, amestecă ușor cu furculița, apoi pune uleiul și, când aluatul a început să capete consistență, sarea.
3.Frământă cinci minute, cât să capete elasticitate aluatul, acoperă-l și lasă să crească 30-40 de minute.
4.Între timp, feliază și taie mozarella, ciupercile, ardeii și salamul (sau cârnăciorii).
5.Toarnă sosul de roșii într-un castronel și potrivește gustul de sare, piper și oregano/busuioc.
6.Împarte aluatul în două și modelează-l după forma tăvilor de copt. Așază blaturile în tăvile de copt tapetate cu hârtie de copt. Unge-le cu puțin sos și dă-le la cuptor 10 minute.
7.Scoate și așază deasupra ingredientele pentru umplutură. Dă din nou la cuptor pentru 20-25 de minute.
8.Servește-le fierbinți cu sosul de roșii rămas.
Vrei sa gusti preparatul „Pizza Coco Bongo”? eCuisine.ro te invita la Coco Bongo si ai reducere de 10 % in intervalul orar 12-18 daca iti comanzi o portie de „Pizza Coco Bongo” si mentionezi oferta de pe eCuisine.ro
Coco Bongo – Centrul Vechi, Strada Covaci 1, București
200 g mozzarela
200 g sos de rosii
3-4 ciuperci proaspte
200 g jambon
1 ardei gras rosu
200 g salam picant (sau carnaciori afumati)
1 ardei iute
100 g măsline feliate
oregano/busuioc
sare
piper
pentru aluat:
350 g făină
10 g drojdie uscată (1 plic)
4 linguri cu ulei de măsline
¼ linguriță cu sare
1 linguriță rasă cu zahăr
225 ml apă călduță
Adaugă comentariu