Vegetarian & vegan

Pizza cu 4 feluri de branza

Text
Pizza cu 4 feluri de branza
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
pizza_cu_4_feluri_de_branza__mg_4335.jpg

Ingrediente – aluat

375 g făină albă
20 g drojdie
200-250 ml apă călduță
4 linguri ulei
1/2 linguriță sare

Ingrediente – umplutură

400 g roșii
2 căței de usturoi
4 frunze de salvie
150 g mozzarella
100 g cașcaval Pecorino (sau branză de oaie sau de capră)
100 g Gorgonzola
100 g Parmezan (bucată întreagă care se rade)
sare, piper
4 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Cerni făina într-un vas, faci o adâncitură în mijloc și presari drojdia. Adaugi un pic de apă și faci un aluat mic sub formă de bilă. Acoperi cu un prosop de bucătărie și îl lași la crescut timp de 15 minute. Adaugi restul de apă și uleiul, sărezi și înglobezi treptat totul în aluat.

Lași la crescut timp de 30 de minute. Între timp, crestezi roșiile în cruce, le opărești și le decojești. Le tai în 2, le scoți cotorul și semințele, iar apoi le tai felii. Cureți usturoiul și îl tai feliuțe foarte subțiri. Tai frunzele de salvie în 2, pe lungime. Tai cele 4 tipuri de brânză în cubulețe mici, iar parmezanul îl dai pe o răzătoare fină. Împarți aluatul în 4 și formezi niște bile.

Întinzi fiecare bilă de aluat pe o planșetă presărată cu făină, până obții foi rotunde cu grosimea de 1/2 cm. Așezi în 4 tăvi mici, unse cu ulei sau într-o tavă mai mare. Preîncălzești cuptorul la 220 de grade Celsius. Peste aluat așezi brânza, feliile de roșii și de usturoi. Condimentezi cu sare și piper și torni uleiul de măsline deasupra. Adaugi cașcavalul și frunzele de salvie și coci până devine auriu-maronie.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE