1.Frământă un aluat din făină, zahăr, drojdie dizolvată în apă călduță și ulei. Lasă la rece 30 de minute, după care întinde o foaie rotundă cam de 1 cm grosime.
2.Așază foaia într-o tavă unsă cu ulei. Ai mare grijă să-ți rămână cel puțin 5 cm de aluat pe marginea tăvii!
3.De jur împrejur, presară 100 g mozzarella și boabelele de piper. Acoperă bine cu aluarul rămas pe margine, în așa fel încât mozzarella să fie acoperită complet. Întinde în mijloc sosul de roșii amestecat cu uleiul de măsline și aromatizat cu puțin busuioc și oregano.
4.Pune feliuțe de ciuperci și fâșii de prosciutto. Unge marginea cu gălbenuș și presară deasupra restul de cașcaval. Lasă la cuptor, la foc moderat 30-35 de minute.
Foto: Photoland/Photocuisine
200 g mozzarella
2 ciuperci
100 g prosciutto
1 gălbenuș
50 ml sos de roșii
1 linguriță cu boabe de piper
1 linguriță cu ulei de măsline
oregano
busuioc
Pentru aluat:
300 g făină
1 cub de drojdie
1 linguriță cu zahăr
100 ml apă
50 ml ulei
sare
piper
Adaugă comentariu