1.Cerne făina cu sare și fă în mijloc o adâncitură. Pune oul, smântâna și drojdia. Toarnă treptat apă călduţă și frământă toate acestea până ce obţii un aluat tărișor. Lasă-l la dospit, la loc cald, 30 de minute.
2.Între timp, opărește roșiile, decojește-le și trece-le printr- o sită. Pune pe foc sosul astfel obţinut. După primul clocot, adaugă uleiul de măsline și aromatizează cu usturoiul zdrobit, busuioc tocat, oregano și rozmarin. Lasă să dea în 1-2 clocote, apoi potrivește gustul de sare.
3.Întinde din aluat o foaie potrivit de groasă. Așaz-o într-o tavă unsă cu ulei. Întinde sosul de roșii răcorit. Pune din loc în loc cubuleţe de mozzarella. Lasă la cuptor, la foc moderat, 30 de minute.
200 g mozzarella
500 g roşii
1 cățel de usturoi
2 linguri cu ulei de măsline
busuioc
oregano
rozmarin
Pentru aluat
500 g făină
1 ou
3 linguri cu smântână
1 cub drojdie
sare
Adaugă comentariu